Jak si vychutnávat čokoládu

Zrak

Kvalitní čokoláda vás potěší svým matným leskem a barvou. Hořká čokoláda se vyznačuje hlubokou a teplou barvou. Čím je kakao jemnější s odstínem do červena, tím je chuť lahodnější.

Hmat

Pokud odlomíte kus kvalitní čokolády, měla by připomínat kůru stromu. Při běžné pokojové teplotě vám do minuty pomalu začne v ruce tát.

Sluch

Při odlomení hořké čokolády je slyšet tlumený zvuk jako při lámání větviček stromu. Bílá čokoláda při odlomení zvuk naopak tlumí.

Čich

Kvalitní čokoláda se vyznačuje pronikavým aroma s vůní přírodní vanilky.

Chuť

V žádném případě čokoládu nekousejte. Nechte ji jemně rozpustit na jazyku, zavřete oči a prociťte její jednotlivé chutě které se postupně vynořují.

A ještě něco. Čokoládu nejezte po množstvích. Odlomte si čtvereček či dva a vychutnávejte co nejdéle to půjde. Platí, že důležitá je kvalita, ne kvantita!

Jak si vychutnávat čokoládu
Ohodnotit

      GDPR: Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC. Po odeslání komentáře zpracováváme tyto údaje - jméno, e-mail a IP adresu. E-mail používáme pro odeslání informační zprávy, že vám někdo odpověděl na dotaz. Pro jiné účely jej nevyužíváme. IP adresu sledujeme z důvodu ochrany před spamem. Pokud budete chtít údaje odstranit, tak nás kontaktujte na info@lillian.cz